Hvor ligger risby rasteplads

Hvor mange mennesker er der i danmark 2016

Hvis du har spurgt dig selv, hvor mange mennesker, der findes i Danmark er du ikke den eneste. Her finder du svaret.

Den lille havfrue tæller ikke med som en person i befolkningstallet. Det gør turister og besøgende heller ikke.

  • Den 1. januar 2016 var der 5,7 mio. danskere i Danmark.
  • Tallet var 5.778.570 indbyggere per 11-2017.

Tallet inkluderer antallet af danske statsborgere og tæller ikke gæster, besøgende, turister og illegale indvandrere. Det gælder alle, der har fået et CPR nummer i Danmark.

I følge prognoser vil der være 6,27 mio danskere i 2050.

For flere informationer, se Danmark i tal 2016 hos Dansk statistik her .

Hver 10. dansker er indvandrer eller efterkommer af en indvandrer. i 2050 vil dét til være 17,6%. Kilde: information

Her kan du få svar på spørgsmål om kræftforekomst, som betyder antallet af nye kræfttilfælde.

Få tips til hvad du skal være opmærksom på, hvis du vil bruge statistik, som f.eks. diagrammer eller tabeller, i din projektopgave. Her finder du også få ordforklaringer på relevante begreber.

Antal nye kræfttilfælde pr. år (2010-2014) i Danmark blev registreret til 35.432. Her er der tale om alle kræftformer undtagen anden hudkræft.

Mænd: 18.139
Kvinder: 17.293

Hvilke kræftformer er de mest almindelige i Danmark?

I tabellen nedenunder kan du se hvilke kræftsygdomme, der er de mest almindelige i Danmark.

(Gennemsnit for årene 2010-2014)

Læs om de fem kræftsygdomme
Klik på linket og find viden om de fem mest almindelige kræftsygdomme i Danmark.

I tabellerne herunder kan du se hvilke kræftsygdomme, der er de mest almindelige i Danmark i 2014 for henholdsvis mænd og kvinder.

267.496 danskere levede ved udgangen af 2014 med en kræftdiagnose. Det var både personer, som var i behandling eller gik til kontrol, og personer som var på så lang afstand af deres sygdom, at de kunne betragtes som raske.

Man kan ikke sige noget om den enkelte persons risiko for at få kræft, men derimod baserer man risikoen på gennemsnit beregnet ud fra store patientgrupper. I 2010-2014 var risikoen for at få en kræftsygdom (undtagen anden hudkræft) før 75-års alderen 34% for mænd og 31% for kvinder, men husk, at den enkelte persons risiko kan afvige meget fra gennemsnittet.

Antallet af kræfttilfælde stiger i hele verden. I Danmark er der sket en kraftig stigning i antallet af registrerede kræfttilfælde fra 1940’erne til i dag. I 1940’erne var der knap 9000 nye kræfttilfælde om året i Danmark, og fra 2010-2014 er antallet 35.432 pr. år.

De vigtigste grunde til stigningen er, at vi bliver flere mennesker i Danmark, og at vi i gennemsnit bliver ældre. Over halvdelen af kræfttilfældene er hos mennesker over 65 år. Derudover er der også sket en stigning på grund af øget forekomst efter udsættelse for rygning, alkohol, fysisk inaktivitet, overvægt og sol.

Jo ældre man bliver, jo større er risikoen for at få kræft, og jo større er sandsynligheden også for, at kræftfremkaldende faktorer har kunnet påvirke kroppens celler.

Der findes ingen opgørelse over det eksakte antal hunde eller katte i Danmark, men der findes lidt statistik og skøn, som man kan bruge til at estimere det samlede antal.

Den eneste brugbare statistik stammer fra år 2000 og er udgivet at Danmarks Statistik, som i øvrigt ikke har planer om at udgive flere statistikker om kæledyr foreløbig.

De bedste skøn vedrører primært herreløse hunde og katte, og stammer fra landets dyreinternater, dyreværnsforeninger og Det Dyreetiske Råd.

På baggrund af disse data har vi denne artikel forsøgt at give et kvalificeret bud på hvor mange hunde og katte, der findes i Danmark i dag (2015).

Rapporten fra Danmarks Statistik viser, at der i år 2000 var 546.000 hunde fordelt på 449.000 familier.

I Danmark findes der praktisk talt ingen herreløse hunde (dvs. gadehunde som man f.eks. ser det i udlandet) og fordi den førnævnte statistik er de eneste reelle data, estimerer vi antallet af hunde i Danmark til 546.000.

Til orientering viser rapporten fra Danmarks Statistik også, at fordelingen af små, mellemstore og store hunde, i år 2000 var som følger:

  • Små hunde: 175.000
  • Mellemstore hunde: 162.000
  • Store hunde: 209.000

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor ligger risby rasteplads