Dating 50 plus match

Hvilke lande ligger i asien

Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

  • Asien, den største verdensdel og den folkerigeste med over 4,16 mia. indb. (2011). Asien er kontrasternes verdensdel; natur, befolkning og erhvervsforhold viser stor variation. I Asien findes næsten alle kulturformer fra samlere og lavere jægere til den mest moderne industrikultur. Også samfundenes historisk forankrede organisationsformer og strategier for udvikling er forskellige. En tabel over Asiens lande, hovedstæder, indbyggertal og areal findes her: Asiens lande.

    Asien adskilles konventionelt fra Europa ved bjergkæderne Ural og Kaukasus og fra Afrika ved lavningen, hvori Suezkanalen er anlagt. Læs mere om Asiens geografi.

    Store dele af Asien ligger langt fra havet, og verdensdelen er præget af fastlandsklima med meget store forskelle mellem sommer og vinter. Læs mere om Asiens klima.

    Officielt navn: Zhonghua Renmin Gongheguo.
    Hovedstad: Beijing
    Største by: Shanghai
    Andre vigtige byer:
    Officielle sprog: Kinesisk (Mandarin)
    Areal: 9.640.821 kmІ
    Indbyggertal: 1.321.367.270
    Valuta: Renminbi
    Tidszone: +8 (UTC)
    Nationalt topdomæne: .cn
    Kendingsbogstaver (bil): +86
    Nationaldag: 1. og 2. oktober (nationaldag, 1949)

    Kina (officielt navn: Folkerepublikken Kina) er i areal det største land i Østasien og det tredjestørste land i verden (Rusland og Canada er større). Med en befolkning på mere end 1,3 milliard mennesker, hvilket er ca. en femtedel af jordens befolkning, er det verdens mest folkerige land.

    Kina grænser op til 14 lande og 4 have/stræder (nævnt mod uret startende i vest): Tadsjikistan, Kirgisistan, Kasakhstan, Rusland, Mongoliet, Nordkorea, Gule Hav, Østkinesiske Hav, Formosastrædet, Sydkinesiske Hav, Vietnam, Laos, Burma, Bhutan, Nepal, Indien, Pakistan og Afghanistan.

    Kina har et meget varieret landskab. I øst, langs kysten mod det Gule Hav og det Østkinesiske Hav ligger nogle rigt udnyttede og tætbefolkede alluviale sletter og i syd mod det Sydkinesiske Hav er landskabet i højere grad fyldt med bjerge. I det centraløstlige Kina finder man floddeltaerne fra Kinas to største floder, Huang He og Yangtze, men også Xiang-floden, Mekong, Brahmaputra og Amur kan nævnes som store kinesiske floder.

    I det vestlige Kina præges landskabet af store bjergkæder – heriblandt Himalaya med Kinas højeste punkt, Mount Everest. Her ligger også store, højtliggende plateauer med tørt landskab i form af ørkener såsom Taklamakan og Gobi-ørkenen.

    Kystlinie: 14.500 km

    Landegrænser: 22.140 km: Afghanistan 75 km, Bhutan 470 km, Burma 2.185 km, Hong Kong 30 km, Indien 3.380 km, Kasakhstan 1.530 km, Nordkorea 1.415 km, Kirgisistan 860 km, Laos 425 km, Macao 0,5 km, Mongoliet 4.675 km, Nepal 1.235 km, Pakistan 525 km, Rusland 3.645 km, Tadsjikistan 415 km, Vietnam 1.280 km.

    Handicapbevægelsens har gennem årene arbejdet i forskellige lande i Asien. Nepal er det land, hvor flest organisationer er aktive. To medlemsorganisationer har et fælles projekt i Vietnam, og en organisation har et større tværgående projekt som dækker Laos, Mongoliet og Myanmar.

    Gennem menuen til venstre på siden er det muligt at finde de enkelte lande, som organisationerne arbejder i. Under hvert land ligger en oversigt over, hvilke projekter og aktiviteter, der er bevilliget. Fra oversigten er der link til en beskrivelse af de enkelte projekter.

    DH blev stiftet i 1934 som De Samvirkende Invalideorganisationer (DSI).

    De 34 medlemsorganisationer i DH har tilsammen over 330.000 medlemmer og dækker alle typer handicap.

    Adresse:

    Blekinge Boulevard 2

    E-mail:

    Telefon:

    Fax:

    Telefontid: Mandag til torsdag kl. 9-15.30, fredag kl. 9-15

    Kontakt Brugerservice for udstedelse af parkeringskort, ledsagerkort og handicap brobizz. Telefon 36 75 17 93, alle hverdage 10-12

  • Ingen kommentarer endnu

    Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

    Skriv et svar

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

     

    Næste indlæg

    Dating 50 plus match